Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

søndag 31. oktober 2010

Nye medarbeidere i Båtlab'en

Det er fantastisk !

To flinke mennesker kommer nå jevnelig på dugnadsarbeid til Båtlab'en.
Begge har for kort tid siden gått inn i pensjonistenes rekker, men jeg ser jo at de har altfor, altfor mye energi til å sitte på en parkbenk å mate fugler.

Her på bildet ser dere dem i konsentrert arbeid med å spikke trenagler som skal holde sammen de første omfarene. Totalt, inkl nagler til band, skal det spikkes rundt 400 nagler til båten. Det blir gjort for hånd med kniver. Til nå har vi brukt kløyven furu, men jeg tenker at vi også bør prøve andre materialer, som f.eks selje og eik, som er funnet i Barcode 6.


Her sitter de: John, opprinnelig fra Skottland, til venstre - og til høyre sitter Håvar.

I et senere inlegg skal jeg presentere dem litt mer inngående, slik at også dere kan bli litt kjent med disse to praktkarer.

Ved tastaturet / Lars

Vi bygger båt.

Ja, nå har vi begynt på båten.

Kjølen er ferdig hoggen og arbeidet med akterstevnen er godt igang. Kjølemnet hadde noe spenninger i seg hvilket medførte at det buet seg en del etter at det var grovskåret med motorsag. Dog ikke verre enn at jeg tenker at det kan spennes tilbake i riktig fasong da vi strekker kjølen inne i båtlaben.

Ansvaret for dokumentasjonen har, i perioden mellom det at modellbygget ble ferdig og fullskalabygget ble påbegynt, fallit mellom to stoler. Derfor har jeg for tiden ingen bilder av kjølen, men det kommer etterhvert.
Jeg fotograferer fra nå av med mitt eget kamera, inntil dess at båtlab'en får sitt eget.

Her nedenfor ser dere akterstevnen under arbeid. Jeg jobber stort sett med øks, fordi det er sånn originalmaterialene er bearbeidet, men jeg bruker også litt motorsag til grovbearbeidning for ikke å bruke altfor mye tid med øksen.





Bildet til venstre er da jeg akkurat har begynt å hogge, til høyre da profilen er ferdig hoggen.

Emnet til akterstevnen vil uunngåelig innholde noe geitved. Jeg tenker at slikt fikk de også avfinne seg med i 1595. Vi må finne ut hvordan vi skal behandle materialene sånn at også geitveden er brukandes over tid

Ved tastaturet / Lars