Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

torsdag 24. februar 2011

BåtLab'en blir digital




Intermedia ved Universitetet i Oslo hjelper oss med digital formidling av det som skjer i BåtLab'en. De var her i går og monterte 2 fjernsynsapparater, hvor det vises filmopptak som er gjort under utgravingen, dokumentasjonen og rekonstruksjonsprosessen . Også er det satt opp en såkalt touch screen hvor det skal være mulig å stå på utsiden og navigere seg gjennom denne bloggen, og en del annet, ved å berøre glasset.
Bildene viser folkene fra intermedia under arbeid.

2. omfar.

Vi er igang med 2. omfar. Aktre bord på babord er ferdig tilpasset, så i går sendte jeg med en pakke trengler med Håvar for å få dem ferdig spikket med hode. De aktre bordene blir muligens montert i morgen hvis Håvar duker opp med en ladning ferdige nagler.

Nytt forsøk med si

Etter tips fra noen ivrige bloggfølgere tester vi nå en annen metode for å applisere tjære og kuhår, da fremre kjølbordene monteres. Denne gangen har jeg kokt tjæren hardere, for å hindre at den drypper ut fra sua etter at bordet er montert.

Det nye er at vi stryker på tjæren først, for deretter å legge på hårene. Det sparte oss for en hel del arbeid både med å blande tjære/hår og å stryke det i sua.




Resultatet virker lovende, etter 2 dager har meget lite tjære dryppet ut.


Jeg må si at jeg, mens jeg drev med dette, ikke helt kunne fri meg fra tankene på barndommens lesning av Lucky Luke, hvor forbryten blir båret ut ur byen kun ikledd tjære og fjær.